Werken bij Van Neynsel Eemwijk

Muziek verbindt. Daar weten we bij Eemwijk alles van. Iedere donderdagochtend is er een muzikaal optreden in ons grand café. Er wordt geklapt en enthousiast meegezongen. Het publiek? De bewoners met dementie of een somatische zorgvraag van onze kleinschalige woongroepen. Bij Eemwijk hebben zij veel beweegruimte en maken ze volop gebruik van onze faciliteiten. Dat alles binnen een vertrouwde omgeving. Want een band tussen bewoners en collegas is hier zéker aanwezig 

Van Neynsel Eemwijk

Dit is typisch Eemwijk

‘Een gevoel van thuiskomen’. Zo omschrijven veel bewoners en collega’s de sfeer van Eemwijk. Dat komt door hoe we de zorg georganiseerd hebben: in kleine woongroepen. Ook voor mensen met een somatische zorgvraag, en dat is behoorlijk uniek in Nederland. Maar het komt ook door de collega’s. Een gezellige mix tussen jong en oud, met en zonder zorgervaring. We delen spaarzegels, vakantieverhalen én leermomenten. Want soms zit het even tegen en ook dan hebben we oog voor elkaar. Zo kom je iedere dag weer met goede zin naar je werk. 

“Toen ik hier vorig jaar ging werken, na 27 jaar ervaring bij andere locaties van Van Neynsel, voelde ik me meteen thuis. Het is een fijn team en we kennen de bewoners heel goed. Daardoor zien we het meteen als er iets aan de hand is en kunnen we echt hun dag maken. Bewoners nemen je snel in vertrouwen, en je bouwt een goede band met ze op.”  

Mireille, eerstverantwoordelijk verzorgende (EVV-er)/ verzorgende IG 

Van Neynsel Eemwijk in beeld

Eemwijk: oog voor de mens

Eemwijk is een middelgrote woonzorglocatie in de buitenwijk Aawijk. Je vindt hier 5 kleinschalige woningen voor mensen met dementie en 2 kleinschalige woonvormen voor somatische zorgvragers. Ook hebben we een afdeling voor tijdelijk verblijf voor mensen met dementie, een oefenzaal en behandelruimten voor bijvoorbeeld de fysiotherapeut, arts en logopedist.    

Onze locatie huisvest daarnaast de ondersteunende diensten. Bijvoorbeeld de staf van de flexpool, het Kennis- en Behandelcentrum (KBC) en de Van Neynsel Academie.  

Vanbuiten ziet het gebouw er wat gedateerd uit, maar binnen valt vooral de sfeer op. Bijvoorbeeld in ons grand café met terras. Zowel bewoners als medewerkers kunnen hier heerlijk lunchen, genieten van leuke activiteiten of dineren met familie en vrienden.  

Samenwerking met Cello 

Extra bijzonder is dat we het gebouw delen met de dagbesteding van Cello. Zij bieden zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. We werken regelmatig samen. Zo wordt onze post en brood bezorgd door de mensen van de dagbesteding van Cello. En andersom leest één van onze bewoners iedere week een verhaal voor aan de cliënten van Cello. Voor onze bewoonster misschien wel het hoogtepunt van haar week.  

Zo hebben we de zorg ingericht 

Alle bewoners maken deel uit van een woongroep met een eigen huiskamer. Bij iedere woongroep vind je zo’n 12 bewoners en 15 collega’s. Het team bestaat uit helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen. Maar ook uit collega’s zonder zorgervaring, zorgondersteuners en vaste medewerkers van de huishoudelijke dienst. Samen bieden we de bewoners een nieuw thuis.  

Verschillende soorten zorg 

Je kunt bij ons zelf aangeven naar welk type zorg jouw voorkeur uitgaat. Is dat de zorg voor bewoners met somatische klachten? Dan verricht je meer verpleegtechnische handelingen en moet je soms echt op je strepen staan. Bijvoorbeeld bij onbegrepen gedrag als gevolg van Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Maar je bouwt wel een echte band op. Bewoners feliciteren je met je verjaardag en vragen hoe je vakantie was. Zorg jij liever voor mensen met dementie? Dan werk je juist heel belevingsgericht en zul je meer moeten meebewegen.  

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Vertel het ons, we denken graag met je mee. 

De toekomst voor Eemwijk 

Wij helpen bewoners zo lang mogelijk vast te houden aan wat voor hen vertrouwd is. Met meer oog voor de mens, dan voor de beperking. Op steeds meer locaties werken we volgens de Sociale Benadering. Bewoners voelen zich hierdoor meer ‘mens’ en collega’s voelen zich goed bij de persoonlijke zorg en aandacht die ze kunnen geven.

Binnen Eemwijk werken we al op een aantal PG-woningen via deze mooie visie. Voor het einde van het jaar volgen ook de andere PG-woningen. En vanaf 2025 gaan we deze werkwijze ook invoeren op de woningen voor somatische zorg.   

Collega’s aan het woord

Meeleven 

Eemwijk voelt echt als thuis. Vroeg opstaan is niet mijn hobby, maar als ik eenmaal de bewoners zie dan ben ik blij. Ze weten wanneer we jarig zijn, vragen hoe onze vakantie was en leven mee als we ziek zijn. Dat is echt het leuke aan werken met mensen met een somatische zorgvraag.   

Anissa, student Verzorgende IG 

Een heel fijn team 

We hebben echt een heel fijn team. Collega’s zijn in elkaar geïnteresseerd, leven met elkaar mee en gunnen elkaar veel. Met sommigen werk ik al 30 jaar. Maar ook vind ik het leuk om te werken met de jeugd. Je ziet ze echt groeien als je ze een compliment geeft.” 

Renate, ondersteunend begeleider zorg- en welbevinden afdeling B4 

Zien we jou bij Van Neynsel?

Wil jij vrijblijvend kennismaken met Eemwijk? Bel of app naar recruiter Brigitte Peeters op 06 – 21 34 96 70. Of mail je naam, telefoonnummer en cv (als je deze hebt) naar sollicitatie@vanneynsel.nl. 

Werken en leren

Ontdek hoe jij je persoonlijk en professioneel kunt ontwikkelen bij Van Neynsel.

werken bij Van Neynsel Eemwijk

We zien je bij Van Neynsel

Lees meer over de Sociale Benadering en wat het betekent om bij Van Neynsel te werken.

Overzicht locaties

Onze locaties

Maak kennis met al onze locaties in Den Bosch en Vught. Waar zie jij jezelf wel werken?

Zijn er geen vacatures voor jou op dit moment?

 Maak een vacature alert aan. Zo ben je als eerste op de hoogte als er een interessante functie vrijkomt bij Eemwijk.