Vrijwillige inzet

Vrijwilligers zijn onmisbaar. Zij leveren samen met onze beroepskrachten een belangrijke bijdrage aan het welzijn van onze bewoners. Bijvoorbeeld door regelmatig op bezoek te gaan bij een bewoner als Bezoekmaatje, te helpen bij een creatieve activiteit of door een wandeling te maken samen.  

Je wordt er gelukkig van

Uit diverse onderzoeken blijkt dat vrijwilligerswerk gelukkig maakt. Dat zien wij ook elke dag terug bij onze vrijwilligers: door de glimlach op hun gezichten en tomeloze inzet bijvoorbeeld. Vrijwilligerswerk geeft een goed gevoel. Een blij gezicht van onze bewoner(s): daar doe je het voor.  

Altijd iets wat bij je pas

Van Neynsel mag rekenen op de inzet van 450 vrijwilligers die het welzijn van onze bewoners vergroten. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Of je nu wekelijks, maandelijks of eenmalig een paar uurtjes beschikbaar bent: er is altijd iets te vinden dat leuk is voor jezelf, en waardevol voor onze bewoners.  

Vacatures vrijwilligerswerk

Ons aanbod van vrijwilligersvacatures is enorm. Wil jij ook graag iets betekenen voor onze bewoner(s)? Bekijk het complete vacatureaanbod of stuur een e-mail naar vrijwilligerswerk@vanneynsel.nl. 

vrijwilligers

Vrijwilligerswerk voor één dag

Wil je liever eenmalig iets doen? Steeds vaker ontvangen we groepen (collega’s of vrienden) die iets willen bijdragen. Samen iets doen voor een ander is een waardevolle ervaring. Neem contact met ons op, wij zijn heel benieuwd naar je ideeën. 

Coördinatoren vrijwillige inzet

‘Niemand kan alles doen, maar iedereen kan iets doen!’

Kitty de Groot – Eijkemans
06 – 52 88 12 46  

 

Als vrijwilliger ben jij het puntje op de i. Doe waar je goed in bent, samen is alles leuker!

Inge van Zoggel  
06 – 15 20 74 43

'Iets doen voor een ander doet altijd goed'

Joyce van Uden – Rovers  
06- 27 83 97 26

Vrijwilligers zijn onbetaalbaar

Het hele jaar door zet jij je belangeloos in voor onze bewoners. Wellicht heel vanzelfsprekend voor jou, maar voor ons ben je onbetaalbaar! Een vast salaris kunnen wij je niet bieden, wel:

Dank je wel, namens onze bewoners hun familieleden en Van Neynsel!  

Van Neynsel ontving in 2021 het NOV-keurmerk Goed Geregeld

Onze organisatie heeft het NOV-keurmerk Goed Geregeld ontvangen. Wethouder Ufuk Kâhya (welzijn) reikte het keurmerk namens de Nederlandse Organisatie Vrijwilligers (NOV) uit. “Een bijzondere erkenning, en een groot compliment voor al het werk en de inzet van onze welzijns- en vrijwilligerscoördinatoren én van de vrijwilligers zelf natuurlijk”, aldus bestuurder Marcel van Woensel.  

De NOV komt op voor de belangen van vrijwilligers en versterkt de positie van vrijwilligerswerk in de samenleving. Zo krijgt vrijwilligerswerk de aandacht die nodig is. Dit keurmerk is de bevestiging van een goed vrijwilligersbeleid. “Van Neynsel is de tweede organisatie in onze stad met dit keurmerk”, zegt wethouder Ufuk Kâhya. “In ’s-Hertogenbosch doet maar liefst 1 op de 3 inwoners vrijwilligerswerk. Daarmee lopen we in Nederland voorop. Als wethouder ben ik dan ook heel blij als er goed voor onze vrijwilligers wordt gezorgd. En met de toekenning van dit keurmerk bewijst Van Neynsel dat goed voor elkaar te hebben.”  

In het midden wethouder Ufuk Kâhya. Daaromheen, staand van links naar rechts, Kitty de Groot, Jacqueline Cornelissen en Léonce van Leeuwen (coördinatoren vrijwillige inzet) en Miriam Dings (teamleider welzijn en vrijwilligers)

In 2020 begon Van Neynsel met een nulmeting van het vrijwilligerswerk, wat nodig is voor de aanvraag van het keurmerk. Deze nulmeting is gehouden onder een deel van de bijna 500 vrijwilligers en onder medewerkers. “Uit het verslag van deze gesprekken sprak veel trots en dankbaarheid”, vertelt Miriam Dings, teamleider welzijn en vrijwilligers. “Die trots voel ik zelf ook. Als organisatie hebben we als beleid dat de vrijwilliger volwaardig onderdeel is van de organisatie. Het is heel fijn dat die volwaardigheid ook echt wordt ervaren, naast de voldoening die vrijwillige inzet geeft.”